Masini electrice / hibrid,  SUV

VW ID Lounge primul SUV electric german de lux

Volkswagen se pregateste sa ne prezinte al 5-lea membru al noii game ID de autovehicule electrice in cadrul show-ului auto de la Shanghai in Aprilie 2019.

SUV-ul electric cu sapte locuri este dezvoltat ca fiind un model luxos, varf de gama, cu dimensiuni interioare si exterioare similare cu noul model Touareg al producatorului german VW.

Avand la baza versiunea marita a sasiului MEB, care a mai fost folosit de catre ID Buzz in prealabil, ID Lounge este planificat a fi bagat in productie incepand cu 2021 pentru a fi un competitor serios al Tesla Model X.

Este de asteptat ca propulsia sa fie asigurata de catre doua motoare electrice, unul care sa actioneze rotile din fata iar celalalt pe cele din spate, furnizand o putere totala de pana la 374 cai putere ( 275kW ), o baterie lithium-ion de 111kWh si o autonomie de 600km.

VW ID Lounge este unul dintre cele trei modele electrice pe care constructorul german planuieste sa le lanseze pana la finele anului 2022 alaturi de cele doua versiuni ID Crozz