Masini electrice / hibrid,  Stiri

Jaguar E-Type Zero masina clasica cu tehnologie EV

Clasicul E-Type de la Jaguar renunta la motorul pe combustie cu 6 cilindri in linie in favoare unuia electric si a unui set de baterii, se pare ca producatorul britanic de automobile incearca sa se alinieze trendului global, in care tehnologia EV castiga din ce in ce mai mult teren.

Noul concept E-Type Zero va intra in productie incepand cu vara anului 2020, acest lucru va fi lasat in sarcina diviziei de automobile clasice al constructorului auto Jaguar.

Foarte multe detalii de natura tehnica nu au fost oferite publicitatii, dar totusi ce se stie este ca E-Tye Zero va fi echipat cu acumulatori Lithiu Ion avand o capacitate de 40 KWh care vor putea oferi o autonomie de 274 kilometri. Motorul electric de 190 KW ofera o acceleratie de 100 de kilometri la ora in doar 5,5 secunde facand ca modelul electric sa fie cu 1 secunda mai rapid decat motorizarea clasica de 3,8 litri cu 6 cilindri in linie si cutie de viteze manuala in 4 trepte.

Din punct de vedere structural, cele doua modele vor fi identice, singura modificare fiind ceea legata de inlocuirea motorului pe combustie interna cu cel electric plus inlocuirea farurilor cu unele mai performante pe baza de leduri. Per total cei de la Jaguar au reusit performanta de a reduce aproximativ 80 de kilograme fata de modelul clasic.

Un lucru important de mentionat este ca acumulatorii nu vor suport fast charging, ceea ce poate fi tradus prin faptul ca o reincarcare completa poate fi realizata in 5 ore cu ajutorul unei surse de 7KW.