Optiuni Tesla masina electrica ev
Masini electrice / hibrid,  Stiri,  Utile

9 Opțiuni care fac din Tesla o mașină irezistibilă

Când vine vorba de mașini electrice, Tesla este cu adevărat într-o ligă proprie. Și nu doar pentru că au display-uri mari sau pentru că Elon Musk este un personaj atât de colorat. Tesla a adus o schimbare radicală în industria auto, oferindu-ne mașini electrice de masă, care sunt capabile să se ia la trântă cu mașinile tradiționale pe combustibili. Și, chiar dacă auzim tot mai des despre „Ucigașii de Tesla”, realitatea este că Tesla continuă să își vadă de treabă. Cu tehnologia avansată de asistență pentru șoferi, actualizări frecvente și o mulțime de opțiuni interesante, nu e de mirare că alți producători de mașini încearcă să copieze succesul Tesla. Dar, să fim sinceri, nu toate opțiunile Tesla sunt la fel de apreciate de toată lumea.

Intradevar, există multe chestii inovatoare la mașinile Tesla care pur și simplu te fac să le dorești. Și cu noile opțiuni care apar constant, producatorul de mașini electrice pare să ne arate direcția în care se îndreaptă industria auto.

9. Sistemul autopilot, uimitor, dar nu perfect

Poate iți amintești când a lansat pentru prima dată Autopilot în octombrie 2015. A fost o adevărată revoluție. Toți proprietarii de Tesla erau în extaz, iar giganții auto precum Ford și GM au simțit nevoia să-și intensifice eforturile în această direcție.

Când Elon Musk a prezentat Autopilot, a avertizat că unele persoane ar putea fi tentate să-și ia mâinile de pe volan, lucru pe care compania nu îl recomandă. Și, deși funcția Autopilot nu este perfectă și a fost implicată în unele accidente, Tesla continuă să promoveze această tehnologie ca fiind viitorul șofatului. Trebuie să recunoaștem că are curajul de a-și urma viziunea și acum oferă Autopilot că standard pe toate modelele sale.

Deși funcția este încă în testare beta, sunt optimist că vom vedea îmbunătățiri în anii următori. Să sperăm că totul va merge bine!

8. Modul Plaid iți oferă o accelerație fară rival

Dacă credeai că modurile Ludicrous și Ludicrous Plus ale Tesla erau suficiente pentru setea ta de viteză, ei bine, Tesla ne-a surprins din nou cu ceva și mai sălbatic: Modul Plaid.

Acesta duce accelerația deja impresionantă a Tesla la un nivel cu totul nou, oferind o experiență de condus care concurează cu cele mai puternice hypercars de pe piață. Cu Plaid, cele trei motoare electrice ale Tesla produc împreună până la 1,020 de cai putere. Această putere formidabilă permite mașinii să atingă 96 kph în doar două secunde, comparabil cu Porsche 918 Spyder sau 911 Turbo S.

Pe lângă creșterea accelerației și a vitezei maxime, Plaid oferă șoferilor posibilitatea de a ajusta echilibrul, controlul stabilității și frânarea regenerativă pentru o experiență de condus dinamică.

7. Siguranță sporită cu modul Sentry

Având în vedere prețul ridicat al mașinilor sale, Tesla a investit masiv în sistemele de securitate integrate. Un astfel de sistem este Modul Sentry, care funcționează ca un sistem de alarmă și folosește camere pentru a înregistra constant activitățile din jurul unui vehicului.

Dacă cineva se apropie prea mult de mașină, camerele încep să înregistreze, un mesaj apare pe ecran, iar muzica clasică începe să se audă (tipic pentru Tesla). În plus, vei primi o alertă pe telefon. Acest sistem s-a dovedit a fi extrem de util pentru proprietarii de Tesla care au fost victime ale unor acte de vandalism.

6. Filtrul HEPA și modul de apărare împotriva patogenilor din aer

tesla filtru hepa

Și acum, o caracteristică pe care numai Tesla ți-o poate oferi: Modul de apărare împotriva armelor biologice. Deși numele poate suna intimidant, este o caracteristică extrem de impresionantă care poate elimina poluarea și potențialii viruși înainte de a intra în habitaclu. Acest sistem funcționează ca un filtru de aer de mare capacitate, iar eficiența sa este lăudată la scară mare.

Este utilizat un sistem de filtrare HEPA de ultimă generație care poate capta particule de până la 0,3 microni. Conform Tesla, acest sistem elimină 99,97% din bacterii, polen și alți poluanți, oferind pasagerilor un aer curat și proaspăt. Tesla a integrat acest filtru și modul de apărare în vehiculele sale încă din 2016, cu Model X, Model Y și versiunile actualizate ale Model 3 și Model S având acum această tehnologie.

5. Aplicația Tesla – pentru o experiență de utilizator fară egal

Aplicația mobilă se dovedește a fi un atu major pentru producător, oferă o multitudine de funcții inovatoare. Prin intermediul ei, primeșți informații detaliate despre mașină și o serie de facilități care îmbunătățesc semnificativ experiența utilizatorului.

Cu aplicația Tesla, ai acces la funcții precum conducerea fără cheie, controlul climatic, opțiuni de încărcare și multe altele. Dar cireașa de pe tort este funcția „Summon”, care îți permite să parchezi și să recuperezi mașina automat, fără să fii în ea. Imaginază-ți doar: mașina vine singură la tine, evitând obstacolele cu ajutorul senzorilor!

4. Modul „Dog” – o necesitate pentru proprietarii de animale

dog mode, modul de protectie al cainilor lasati in masina

Cine nu a văzut videoclipuri cu oameni care sparg geamurile mașinilor pentru a salva câinii lăsați în interior? Acest lucru a ridicat semne de întrebare legate de siguranța animalelor în mașini. Un proprietar de Tesla Model 3 a venit cu o soluție simplă la această problemă, iar Musk a răspuns afirmativ. Astfel, în 2019, Tesla introducea funcția „Dog Mode”. Aceasta menține o temperatură confortabilă în mașină, ajustând automat aerul condiționat. Mail mult, această funcție permite proprietarilor să-și monitorizeze animalele prin camera interioară a mașinii. E o inovație care demonstrează încă o dată grijă și atenția Tesla față de detalii.

3. Control avansat cu tehnologia touchscreen

Ecranul tactil  va impresiona chiar și pe cei mai puțin pasionați de tehnologie. Acest display, situat central pe bord, este interfața principală pentru controlul mașinii. Pe lângă funcțiile practice, ecranul tactil oferă și o serie de funcții de divertisment. Poți accesa servicii de streaming precum Netflix sau YouTube, juca jocuri video și chiar cânta melodiile tale preferate cu funcția Caraoke. Și, că un bonus, există și câteva surprize ascunse, precum Rainbow Road din Mario Kart. E clar, Tesla a gândit fiecare detaliu pentru a-ți oferi o experiență de condus de neuitat.

2. Frunk-ul ce oferă capacitate maximă de depozitare

frunk tesla , portbagaj fata

Știi cum e să ai doar un portbagaj? Păi, Tesla a venit cu soluția: frunk-ul. Dacă nu eșți familiarizat, frunk-ul este un compartiment de depozitare situat în fața mașinii, oferind spațiu suplimentar pentru bagaje sau alte obiecte. Deși Porsche avea deja un astfel de compartiment, frunk-ul Tesla impresionează prin design și capacitate. De exemplu, Model 3 are un frunk generos, iar Model S din 2023 oferă o capacitate de 88 de litri. E clar, frunk-ul a devenit atât de popular încât și alți producători auto l-au adoptat.

1. Actualizările de soft ce oferă o experiența la volan ridicată

În timp ce alți producători auto, precum BMW sau Mercedes, percep taxe pentru unele actualizări OTA, Tesla oferă aceste actualizări gratuit tuturor posesorilor de vehicule electrice, fiind primul producător care s-a gândit să trateze mașinile ca pe smartphone-uri, oferind actualizări OTA? Această idee revoluționară a fost introdusă în 2012, odată cu lansarea Model S. Acum, aceste actualizări sunt livrate direct mașinii, adăugând noi funcții sau îmbunătățind pe cele existente. Producătorul pune accent pe siguranță, folosind aceste actualizări pentru a rezolva diverse probleme, de la centurile de siguranță până la ștergătoare.