Masini electrice / hibrid,  SUV

Mercedes EQC 400 vs Tesla Model X

Mercedes-Benz EQC 400 a fost prezentat publicului pentru prima oara in octombrie 2018 pentru prima oara la salonul auto de la Paris si va fi produs in serie incepand cu anul acesta.

EQC 400 mosteneste aceleasi linii ca si modelele Mercedes GLC and GLE in ceea ce priveste designul, cele doua motoare electrice cu care este echipat SUV-ul genereaza impreuna 408 cai putere ( 300 kW ) si un cuplu de 765 Nm ajungand la 100 de kilometri la ora in numai 5 secunde. Viteaza maxima care poate fi atinsa fiind de 180 km/h.

Un minus evident este reprezentat de autonomia de numai 355 km asigurata de acumulatorii cu capacitate totala de 80 kWh, ceea ce il face sa ramana in urma Tesla Model X 75D, care la o singura incarcare poate parcurge 380 km sau I-Pace cu 376 km.

In ciuda autonomiei destul de mici, EQC 400 debuteaza cu cateva inovatii tehnologice precum un sistem ajustabil de regenerare a energiei in timp ce sistemul de alimentare rapida a acumulatorilor permite o incarcare de 80% in doar 40 de minute.

Modelul EQC este primul din seria de 10 autovehicule electrice pe care producatorul german planifica sa le produca in urmatorii 3 ani.

Desi nu este echipat cu un motor clasic, multitudinea de componente electronice ocupa pana la refuz tot spatiul care ar fi trebuit sa fie destinat motorului diesel. Propulsorul electric frontal a fost conceput pentru eficienta iar cel din spate sa il completeze in momentul in care situatia cere un plus de putere.

Se estimeaza ca pretul pentru care va fi putea fi achizitionat va fi in jur de 80.000 euro.