Stiri,  Supermasini

Nissan and ItalDesign confirma lansarea GT-R50

Nissan si ItalDesign au confirmat lansarea in serie limitata a noului supercar GT-R50.

Avand la baza predecesorul GT-R Nismo si imbunatatit vizual de catre compania torineza ItalDesign, GT-R50 este lansat cu ocazia comemorarii a 50 de ani de la lansarea modelului GT-T lansat in anul 1969 si inceput colaborararii dintre ItalDesgi si Nissan in 1968.

Modelul va fi produs in editie limitata, doar 50 de clienti se vor putea bucura de noua bijuterie marca Nissan, avand posibilitatea sa il personalizeze dupa bunul plac, acesta va fi produs integral in Europa, dupa cum anunta producatorul japonez.

Conceptul vizual ramane aproape neschimbat fata de masina care a fost prezentata la inceputul anului la festivalul Goodwood. Disponibil intr-o paleta de culori avand la baza albastru si auriu, alte culori urmand sa fie disponibile in functie de dorita clientilor.

Dotat cu un motor V6 de 3.8 litri twin turbo, modelul este echipat cu turbinele generoase ale GT3, pistoane forjate si un intercooler mai mare si o cutie de viteze in 6 trepte, acesta dezvolta o putere de 720 cai si un cuplu de 780Nm.

Pretul va fi bineinteles unul pe masura, se astepta ca acesta sa ajunga la 1,2 milioane $, in ciuda pretului piperat, acesta a primit un feedback excelent de la potentialii clienti afirma Bob Laishley, directorul al programului sportiv global Nissan.