Ferrari LaFerrari 150 hibrida
Masini electrice / hibrid,  Stiri,  Supermasini

Ferrari, primul supercar electric confirmat pentru 2025

În sălile luminate ale Maranello, unde legende ale automobilismului au fost sculptate de-a lungul deceniilor, un nou capitol începe să prindă contur. Într-o eră în care granițele tehnologiei sunt în continuă extindere, Ferrari se pregătește să redefinească paradigma cu anunțul său recent: primul supercar complet electric va fi lansat în 2025.

Ferrari LaFerrari 150 hibrida

John Elkann, CEO-ul  și figură carismatică la timonul brandului ce are ca emblemă căluțul cabrat, într-o întâlnire recentă cu acționarii a confirmat nu doar acest plan ambițios, dar și faptul că vom vedea trei noi modele în lunile următoare. Acest ritm accelerat de inovație demonstrează dedicarea Ferrari față de viitor, fără a compromite rădăcinile sale.

Este clar că Ferrari nu este un novice în lumea mașinilor electrice. Cu modele precum LaFerrari și SF90 Stradale, brandul a arătat deja că poate combina forța brută cu tehnologia avansată. Cu toate acestea, promisiunea unui Ferrari complet electric este altceva. Așa cum ne-am aștepta de la un brand care definește elita automobilismului, Elkann a promis că acest EV va fi „o combinație a viziunii și pasiunii echipei de la Maranello”.

Ferrari SF90 stradale-spate stopuri hibrida

Experiențele anterioare legate de EV au început cu LaFerrari, continuându-se cu SF90 Stradale, ambele mașini fiind un amestec fascinant de putere și tehnologie. Cu toate acestea, ceea ce Elkann promite pentru 2025 este un pas înainte major: un vehicul care va fi „tot ceea ce visăm de la inginerii din Maranello”.

Ferrari SF90 stradale neagra parcare

Interpretarea Ferrari a tehnologiilor electrice nu este doar o reacție la trenduri, ci o oportunitate. „Viziunea noastră asupra acestor tehnologii, atât în motorsport cât și în mașinile de stradă, reprezintă o șansă de a aduce magia Ferrari noilor generații”.

Detaliile concrete sunt, deocamdată, un secret bine păzit. Speculațiile sunt la ordinea zilei în rândul entuziaștilor și experților auto, iar anticiparea este palpabilă. Cu toate acestea, un lucru este cert: când Ferrari promite, Ferrari livrează. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va arăta viitorul electric al acestui gigant auto.