Stiri

Cele mai bune motoare ale anului 2019

O lupta acerba intre motoarele electrice, v8 si cele alimentate cu hidrogen.

Odata cu avansul masinilor electrice, faptul ca vehicule propulsate cu baterii pe hidrogen au devenit in sfarsit un vis devenit realitate se pare ca motorizarile conventionate devin amenintate pe zi ce trece.

Anul acesta a avut loc a 25-a editia a premiilor WardsAuto iar pe lista castigatorilor si-au facut loc numeroase suprize alaturi de cateva motorizari deja consacrate, Ford si Hyundai au fost marii castigatori avand fiecare cate doua motoare in acest top.

Constructorul Sud Korean a fost rasplatit pentru motorizarea de 150KW al Kona EV precum si pentru Nexo, autovehicului propulsat cu celule de hidrogen, pe de alta pariul castigator al Ford au fost motoarele de 5-litri V8 echipate pe Mustang Bullitt si cel de 3 litri turbo diesel V6 al pickup-ului F-150.

Chevrolet a fost premiat pentru versiunea imbunatatita a mototului V8 de 6.2 litri prezent pe Silverado, RAM a fost rasplatit pentru versiunea eTorque a motorului V6 de 3.6 litri care are la baza un sistem de alimentare bazat pe hidrogen.

Marele castigator a fost motorul cu sase cilindri B58 turbo de 3 litri al producatorului german BMW, motorizare ca poate fi gasita pe ultimul model X5.

In topul marilor castigatori s-au mai putut gasi si motorul hibrid cu patru cilindri de 2 litri echipat pe Honda Accord, Lexus UX250h sau Infiniti QX50 cu motorul sau in patru cilindri de 2 litri.

Ce este mai clar ca niciodata este industria auto se diversifica, daca pana in trecuti masinile electrice reprezentau doar o speranta pentru viitor iar cele alimentate cu hidrogen doar un vis frumos, editia de anul acesta a WardsAuto a confirmat ca viitorul este unul al motoarelor nepoluante.

Iata si clasamentul complet al editiei 2019 al WardsAuto

  1. BMW X5: 3.0L Turbo I6
  2. Chevrolet Silverado: 6.2L V8
  3. Ford Mustang: 5.0L V8
  4. Ford F-150: 3.0L Power Stroke Diesel V6
  5. Honda Accord Hybrid: 2.0L in patru cilindri si propulsie electrica
  6. Hyundai Kona EV: 150 kW EV
  7. Hyundai Nexo FCV: alimentat cu celule de hidrogen EV
  8. Infiniti QX50: 2.0L VC Turbo, in patru cilindri
  9. Lexus UX 250h Hybrid: 2.0L in patru cilindri / motorizare electrica
  10. Ram 1500: 3.6L V6