Masini electrice / hibrid,  Stiri

Toyota si Kenworth dezvolata primul tir propulsat de hidrogen

Initiativa celor de la Toyota si Kenworth de a folosi tehnologia celulelor pe hidrogen in propulsarea camioanelor, ne face sa visam frumos, catre un viitor in care emisiile zero nu vor mai fi exceptia ci regula in industria auto.

Odata la lansarea Mirai, Toyota s-a dovenit a fi intradevar un lider in propulsia bazata pe celulele cu hidrogen, si ce este mai important este ca nu doreste sa tina acesta tehnologie doar pentru uz propriu.

La inceputul anului Toyota a anuntat in cadrul CES (Consumer Electronics Show), un parteneriat cu Kenworth care va avea la scop dezvoltarea unei intregi flote de tiruri propulsate in totalitate cu tehnologie bazata pe celule de hidrogen.

Managerul general al Kenworth, Mike Dozier, a declarat ca este o oportunitate excelenta pentru ambele companii sa lucreze impreuna si sa dezvolte tehnologii cu emisie zero care vor juca un rol crucial in transportul comercial al viitorului.

Kenworth alaturi de Peterbilt and DAF sunt parte a PACCAR, una din cele mai mari companii din lume producatoare de camioane.