Masini clasice / retro,  Stiri

Ford Mustang sau cum se cladeste o istorie

Clasic, Nemuritor, Legendar.

Sunt cuvite care in zilele noastre se folosesc prea usor, se folosesc cand se vorbeste despre anumite braduri de incaltaminte sau gadgeturi.

Doar ca atunci cand intram in lumea masinilor anumite modele chiar merita sa le alaturam pe merit cu aceste apelative.

Porsche 911, Toyota LandCruiser, Volkswagen Beetle si bineinteles, Ford Mustang.

Porsche 911 este acum mai mare, mai rapid si beneficiaza de tehnologia avansata a zilelor noastre desi multe persoane nu sunt de acord cu directia in care se indreapta si cred ca si-a pierdut din farmecul anilor ’60.

Toyota LandCruiser, fusese o masina proiectata pentru a fi practic indestructibila, neavand nimic care sa o scoata in evidenta dar capabila sa te poata duce oriunde, a evoluat catre o masina de lux, beneficiind de climatizare controlata si ultimele inovatii tehnologice , intradevar a ramas tot o camioneta indestructibila .

Volkswagen Beetle , initial a fost gandita ca o masina in care sa iti poti pune toata increderea, avand un farmec si un design unic, a evoluat catre ceva care mai aduce doar putin aminte de modelul iconic, cunoscut in toata lumea.

In cele din urma cand vorbim despre Ford Mustang , la inceputul anilor ’60 acesta era echipat cu un puternic motor V8 cu tractiune pe spate, o masina puternica destinata oamenilor de rand. O masina care era pentru buzunarul oricui (bineinteles, cu conditia sa fii in Statele Unite ale Americii), practiva si in care puteai sa simti adrenalina pura in fiecare secunda de condus.

La distanta de 50 de ani, Ford Mustang a evoluat, oare poate duce mai departe istoria care a la consacrat ?

Va lasam pe voi sa descoperiti.