Masini electrice / hibrid,  Supermasini

Pininfarina Battista masina electrica mai rapida ca F1

Celebra casa de design Pininfarina, responsabila pentru lansarea unora din cele mai bine clasate masini din lume, precum: Ferrari’s F40 si 458 Italia, Maserati Quattroporte din 2003, se pregateste sa isi lanseze propriul supercar.

Numita in memoria fondatorului companiei Battista Farina, Pininfarina Batista  promite performante uimitoare si o tehnologie dusa la extrem.

Cat de extrem? Cam 1,874 cai “electrici” si un cuplu de 2300Nm, compania declarand ca Battista poate atinge 100 km pe ora in nu mai mult de 2 secunde iar 300km pe ora poate fi atinsi in maximum 12 secunde, fiind mai rapida chiar si decat o masina de formula 1, avand o viteza maxima de 402 km pe ora. In incarcare deplina a baterie poate asigura o autonomie de pana la 483 km.

Paolo Pininfarina, seful companiei, afirmand ca este un vis devenit realitate si ca bunicul sau a stiut ca intr-o buna zi Pininfarina va avea potentialul sa isi lanseze un autovehicul sub propria marca.

Conceputl va fi prezentata in premiera la salonul auto din Geneva in Martie 2019.

In urma parteneriatului dintre Pininfarina si producatorului croat Rimac, acestia vor echipa masina cu acumulatori de 120KWh. Rimac a lansat de curand doua modele: Concept One 1,224 cai putere si Concept S 1,384 cai putere, doua super masini electrice destinate colectionarilor potenti financiari.

Partial in proprietatea Porsche, Rimac este un furnizor important de componente electrice pentru companii precum Aston Martin sau Jaguar.

Pretul pentru acest automobil nu a fost facut public, producatorul intentionand sa fabrice doar 150 de bucati incepand cu 2020, pentru clientii din Europa, America de Nord sau Asia.