apple icar masina-autonoma electrica concept 2024 2026
Masini electrice / hibrid,  Stiri

Fanii Apple au de așteptat până în 2026 să vadă iCar

Așa cum bine știți, sunt un mare fan al inovațiilor din lumea auto. Și când vine vorba de Apple, lucrurile devin și mai interesante. Ei bine, se pare că producătorul telefoanelor Iphone, nu se grăbește să ne surprindă cu mașina sa revoluționară, cunoscută sub numele de „Project Titan”.

Da, ați auzit bine! Apple, compania care a revoluționat tehnologia prin produse precum iPod, iPhone sau Apple Watch, se zbate în lumea auto din 2014. Și, sincer, mă întreb dacă nu cumva au intrat într-o lume total diferită. În ultimii opt ani, „Project Titan” a trecut prin atâtea schimbări încât e greu să ții pasul.

Noutăți despre autonomia iCar

Recent, Bloomberg a dezvăluit că Apple a decis să amâne lansarea mașinii cu un an, până în 2026. Și nu doar atât, dar se pare că visul lor de a crea o mașină complet autonomă, fără volan sau pedale, a fost pus pe pauză. În loc să ne ofere o mașină demnă de filmele SF, Apple pare să se îndrepte spre un design mai tradițional, cu volan și pedale, dar care va fi autonom totuși pe autostrăzi.

Apple icar concept masina lansare 2024 2026 interior volan

Mie mi se pare că Apple încearcă să concureze cu Tesla și modul său „Autopilot”. Dar, să fim serioși, de ce aș plăti cu 50.000 de dolari mai mult pentru o tehnologie similară cu cea a Tesla?

Va exista vreodată un Apple Car?

Apple a fost mereu vocală despre intenția sa de a intra pe piața auto. Și, să vă spun un secret, am aflat că divizia lor auto are peste 1.000 de angajați! În 2021, Apple a cumpărat un teren de testare de la Chrysler pentru 125 de milioane de dolari. Asta mă face să cred că sunt serioși în privința acestui proiect.

Dar, ca să fiu sincer cu voi, încă sunt sceptic. Chiar dacă Apple are resursele necesare, intrarea pe piața auto nu e o joacă. Vor trebui să colaboreze cu un producător auto mare pentru a produce mașina. Se zvonește că au avut discuții cu Toyota și un producător coreean.

„Project Titan” este încă în desfășurare, și sunt încrezător că vom vedea un Apple Car într-o zi. Dar, din nou, lansarea a fost amânată. Se pare că va trebui să așteptăm până în 2026 pentru a vedea ceva de la Apple pe străzi. Până atunci, mă întreb cum vor reuși să bage această mașină în magazinele Apple. Voi ce credeți?