vw ID4 2022
Stiri,  SUV,  Utile

10 Mașini care ne-au făcut să visăm, dar care au cam dezamăgit

Astăzi vreau să abordez un subiect care, cred eu, ne frământă pe mulți: mașinile care par să fi fost lansate pe piață în grabă, fără o viziune clară. Acele modele care apar în showroom-uri și ne lasă cu un gust amar, deși pot părea atrăgătoare la prima vedere, datorită unui marketing bine pus la punct, lasă de dorit în realitate.

Aceste mașini reușesc cumva să ajungă în parcările noastre. Și nu pentru că sunt excepționale, ci pentru că suntem ademeniți de iluzii și un marketing bine pus la punct.  Așadar, haideți să dezbatem astăzi despre cum să evităm aceste capcane pe patru roți și să ne orientăm către alegeri mai inspirate.

Toyota Supra

Toyota GR Supra RZ

Cine nu și-a dorit să vadă revenirea acestei legende? Dar ce avem acum pare să fie o umbră a ceea ce a fost odată Supra. Deși se bazează pe BMW Z4, o mașină respectabilă în sine, noua Supra pare să fi pierdut acea esență JDM care a făcut-o atât de specială. Acesta este un nume legendar în lumea mașinilor și, ca atare, ar fi trebuit să reprezinte un efort complet din partea Toyota. Dacă era bazată pe un BMW M, poate că ar fi avut acea duritate și acea esență pe care o așteptam. Designul? Absolut superb. Dar pe drum, se simte prea moale și lipsită de acea personalitate pe care o așteptam.

Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV 2022 hibrida electrica

Cum a ajuns Mitsubishi să transforme un nume atât de iconic într-un crossover atât de… obișnuit? Eclipse Cross nu are nici măcar jumătate din spiritul său sportiv original. Și cu doar 152 de cai putere, nu ne inspiră deloc încredere sau entuziasm. Eclipse a fost odată un nume care a însemnat performanță și stil, dar acum pare să fie doar o umbră a ceea ce a fost odată.

BMW Seria 2 Gran Coupe

BMW 2 Seria F44 Gran-Coupe 2022

Seria 2 Coupe ne-a impresionat cu performanțele sale, dar varianta Gran Coupe pare să fi pierdut din magie. Arată bine, cu elemente de design inteligente, dar performanța nu justifică prețul de aproape 40,000 Euro. Chiar și Mini Cooper, pe care este construită această mașină, pare mai inspirat și mai plăcut de condus. Sperăm că viitoarele îmbunătățiri vor ridica Seria 2 Gran Coupe la standardele pe care le așteptăm de la BMW.

Maserati Ghibli

MASERATI GHIBLI 2022

Gândiți-vă că plătiți peste 80,000 Euro pentru un Ghibli, dar interiorul încă amintește de Chrysler 300. Da, Maserati a adăugat o variantă V-8, dar prețul e astronomic. Cu toate acestea, Ghibli ar trebui să ofere mai mult decât un nume și un preț mare. Ar trebui să fie o experiență, o mașînă care să te facă să te simți special atunci când o conduci.

BMW 3.0 CSL

bmw 30 csl

Noul 3.0 CSL arată senzațional, dar prețul de peste 650,000 Euro pentru un M4 recondiționat pare exagerat. Designul inspirat de 3.0 CSL Hommage R Concept este de invidiat, dar mulți ar spune că acesta ar fi trebuit să fie designul G82 M4 de la început. Cu toate acestea, prețul astronomic pare să fie mai mult pentru colecționari decât pentru adevărațîi pasionați de mașini.

Tesla Model X Plaid

2022 Tesla Model X Plaid

Tesla a revoluționat lumea mașinilor electrice, dar Model X Plaid ridică unele semne de întrebare. Deși ideea de a avea un SUV electric care să facă 0-100 km/h în mai puțin de 10 secunde este impresionantă, trebuie să ne întrebăm: avem nevoie cu adevărat de atâta putere într-un SUV? Și la un preț de peste 130,000 Euro? Da, este impresionanta accelerația, dar farmecul se pierde rapid, mai ales pentru pasageri. În esență, plătești mult pentru un vehicul care, în afară de putere, nu se diferențiază prea mult de Model X standard.

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage V12

Aston Martin este sinonim cu eleganța și performanța, dar noul Vantage pare să fi pierdut din magie. Folosirea motorului AMG V8 a schimbat complet caracterul mașinii. Da, este puternic și eficient, dar nu se potrivește cu ceea ce așteptăm de la un Vantage. Designul este superb, dar experiența sonoră nu se potrivește cu aspectul agresiv. Dacă ești în căutarea unei mașini de circuit competitivă, Vantage nu se ridică la nivelul altor modele cu motor V8 de 4.0 litri de la Mercedes-AMG.

Lotus Eletre

Lotus Eletre 2022

Lotus a fost întotdeauna despre simplitate și ușurință. Dar Eletre pare să fi uitat aceste principii. Înțelegem că toți producătorii vor să profite de popularitatea SUV-urilor și a mașinilor electrice, dar Eletre pare să fie un pas în direcția greșită pentru Lotus. Cu o greutate de 95000 Euro, acest SUV nu pare să ofere acea manevrabilitate legendară specifică Lotus.

Mercedes-AMG C63 S E-Performance

Mercedes AMG C63 S E Performance

C63 a fost întotdeauna despre putere brută și un sunet incredibil. Dar noul C63 S E-Performance pare să fi pierdut acea esență. Înlocuirea iconicului V8 cu un motor inline-four combinat cu un sistem hibrid creează o mașină puternică, dar lipsită de personalitate. Este greu să înțelegi cum poți oferi atâta putere într-o mașină și, în același timp, să îi elimini caracteristica definitorie.

Volkswagen ID.4

Vw d4

Volkswagen a făcut pași mari în lumea mașinilor electrice, dar ID.4 are câteva probleme care nu ar trebui să existe într-o mașină modernă. De exemplu, faptul că nu poți regla volumul radio-ului noaptea din cauza unui control de volum care nu este iluminat este frustrant. Acesta este doar un exemplu al problemelor ergonomice care afectează produsele Volkswagen în ultima vreme. Materialele interioare lasă de dorit și, pentru o mașînă electrică, ID.4 nu se simte atât de puternic pe cât ar trebui.